Söndag och vintertid....
Nu har vi gått över till vintertid. Själv tycker jag bara att det ställer till med besvär. Även om mornarna blir ljusare så blir det ju kvällarna fortare mörkare. Men det är inget att göra åt. Det brukar ta en vecka eller två innan min kropp förstår det.

I går var vi på ett museum om Bruksorten Åtvidaberg genom tiderna. Det är lite kul att gå och kika där.
De kan inte ha haft det lätt förr i tiden.
Den här bilden är ganska häftig tycker jag.

I dag fick jag för mig att städa lådorna i köket. Säger bara att det var välbehövligt ...
Men fint blev det.

Inomhus blommar mina Saintpaulior, här en rosa.
Till och med Orkidéen blommar om, det har nog aldrig hänt förut. Jag har ingen tur med orkidéerna.

I dag bestämde jag mig för att göra en Fruktgratäng. Det hade jag aldrig smakat innan min svärmor Anna-Lisa bjöd på den för många år sedan. Anna-Lisa lever inte längre, men det gör hennes recept. Ett handskrivet lite darrigt skrivet recept.


Så här ser det färdigs resultatet ut. Under gratängentäcket ligger den goda frukten. Värt att prova.
Här kommer receptet :
1 påse torkad frukt 250 gram
Kokas mjuka i lite vatten och några matskedar socker.
75 gram smör
1 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
Smält smöret och rör ner mjölet, späd med mjölken.
Låt svalna.
Tillsätt sedan äggen och smaka av med socker och salt.
Lägg den kokta frukten med ev spad i en ugnssäker, smord form.
Häll över smeten.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Serveras med ljummen med tun grädde eller vispad
Lycka till

Och så kokade jag min Citron och Ingefära dryck.
Gott och säkert nyttigt.
Ha en fortsatt bra kväll
Bettan