bettan.blogg.se

Jag heter Elisabeth och gillar att baka och hålla på i min trädgård. Här kommer ni att få mycket bakbilder, recept och mycket fina bilder på naturen!

Äntligen....

Publicerad 2015-01-29 18:05:51 i Allmänt,


...har jag kunnat börja jobba igen. Även om det bara är halvtid än så länge. Men håller tummarna att det ska fungera och jag kan börja jobba fullt snart.



Tulpaner, visst är det en härlig blomma. Den här buketten fick jag av min syster i går när hon var här på en fika.



Den här "gungstolen" provade jag i helgen. Så skön och då blev längtan till våren ännu större. För jag är ingen vintermänniska. Tycker inte om kylan, snön eller halkan. 



Vi var och matade änderna en dag. Tror inte de heller gillar vintern. Stackarna fryser säkert om sina små fötter.



Jag har inte heller bakat så särskilt mycket. Men här blev det några muffins i alla fall. De hamnade i frysen för att tas fram när vi blir fikasugna.



Och fikasugna blev vi helgen. Men då gjorde jag en Rabarbärspaj. Det var smaskigt. Ett väldig enkelt recept. Och nästan ingen disk blir det heller. Jag kanske har delat medih av det förut, och då blir det här en repris i så fall. 

Och här kommer receptet:

Bärpaj 

150 gram smör
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver 
1 dl socker 

Smält smöret och låt svalna

Blanda i de torra ingredienserna med smöret direkt i kastrullen.

Tryck ut i degen en pajform och lägg i rabarber, blåbär eller vilka bär som helst.
Grädda i ca 20 minuter i 200/225 grader tills den fått färg. 

Blir väldigt knaprig pajkant och en väldigt god paj.

     Lycka till




Och när man varken vill eller kan baka, så går det ju att köpa Semlor.
För det brukar jag inte vara så bra på. Det ska ju vara luftiga bullar. Och det är inte jag så bra på.




Kvällarna börja allt bli ljusare nu. Och i kväll kom solen lagom fram när det var dags för den att gå ner. Det var så fint  bakom träden på andra sidan gatan.



Ett par kloka ord....som jag såg på en affär.

     Ha en fortsatt bra kväll

              Bettan
                                                   

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela