bettan.blogg.se

Jag heter Elisabeth och gillar att baka och hålla på i min trädgård. Här kommer ni att få mycket bakbilder, recept och mycket fina bilder på naturen!

Ett misslyckat recept i repris...

Publicerad 2015-08-31 19:59:30 i Allmänt,


Fast den här gången blev det lyckat.
Det här gamla receptet hänger med än. Jag använder det ofta när jag bakar Kladdkaka. Ibland ändrar jag lite och ibland inte alls.



Den här gången hade jag i chokladbitar. De smälte och blev härligt kladdiga. Hela kakan blev något mindre kladdig än vanligt. Men ack så god.




Jag hittade äntligen en mjölströare, eller vad den heter. En superbra uppfinning. Den kommer jag att använda när jag bakar i fortsättningen.


Här kommer receptet på "Bettans misslyckade chokladkaka"


2 ägg 
2 1/2 dl socker
1 1/4 dl smält smör
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker

Rör ihop allt och häll i en form med löstagbar botten. 
Den här gången tryckte jag ner några bitar choklad

Grädda i 175 grader (ej varmluft) i ca 20-25 minuter.



Vispa grädde eller ta lite glass till.
Ät och njut.




Man måste ju röra på sig också. Så hunden och jag tog en promenad i den vackra Adelsmäsparken. 
Solen sken och det var en skön promenad.




En annan dag gick vi utmed den vackra Kanalen. Tur med vädret hade vi den här dagen också.



Här hemma blommar det.
Här är de vackra Liljorna, de står fortfarande i de fina gamla plåthinkar.
Måste komma på ett bra ställe att gräva ner lökarna på senare i höst.



Septembersolrosen har kommit igång att blomma ordentligt. Den ska också flyttas på i höst.
För nu vill jag ha några Björnbärsbuskar där istället. Har blivit lovad att åka till en arbetskamrat och gräva upp några.



Klematisen "Summer snow" blommar och växer. Snart är hela fönstret i vardagsrummet övervuxet av den gröna slingrande Klematisen.

Nu ska jag ta kväll och tända ljus, dricka kaffe och lösa korsord. För på måndagar kommer min tidning i brevlådan. Och i kväll passar det bra, när regnet smattrar mot rutorna.


Ha en fortsatt bra kväll 

    Bettan
                                                   

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela