Min misslyckade Kladdkaka....
Nu är det ett tag sedan jag skrev något här. Jag vet inte riktigt vart dagarna tar vägen, men helt plötsligt är det kväll och kolmörkt ute.
Ni undrar säkert varför jag har en sådan överskrift i dag.
Det ska jag berätta nu.
När jag var ganska ung och inte bakade så mycket, kom min äldsta dotter som då gick på dagis, hem med ett recept på kladdkaka.
De hade bakat en så god kaka på dagis, så jag bad personalen om receptet. Och det fick jag.
Så jag gjorde som det stod och ut kom...en jättekladdig kaka!!
Så jag läste receptet en gång till. Och såg att de glömt skriva dit bakpulvret, trodde jag!
Jag bakade den en gång till. Och då fanns inget kvar i formen, all smet hade jäst över och låg på botten i ugnen. Suck!!
Så jag fick ringa till dagis och fråga vad jag gjorde för fel...
Det blev ett gapskratt när jag berättade om hur jag misslyckats.
Den skulle ju vara kladdig. Det var ju en Kladdkaka.
Jag hade ju gjort rätt första gången.
Ja, ja man kan ju inte vara bra på allt. Därför heter den fortfarande :

Bettans misslyckade chokladkaka:
2 ägg
3 dl socker
1 1/4 dl smält smör
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
Gräddas i en smord form, eller som jag brukar göra, klä formen med bakplåtspapper.
175 grader i ca 25 minuter

Men den är så god och jag gör den lite då och då. Och nu är jag ju mera van att baka, så jag brukar ändra lite på den ibland och ha i chokladbitar, nötter, mintchoklad eller vad jag har hemma.

Det var allt för idag. Nu ska jag fortsätta läsa på min bok, som är så spännande och nervkittlande.
Ha en fortsatt bra söndagskväll
Bettan