bettan.blogg.se

Jag heter Elisabeth och gillar att baka och hålla på i min trädgård. Här kommer ni att få mycket bakbilder, recept och mycket fina bilder på naturen!

Bullbak...

Publicerad 2014-08-25 19:09:00 i Allmänt,

I dag har jag haft en semesterdag.
På förmiddagen hade jag ett par trevliga timmar med min syster. Och det har vi alltid när vi träffas.
Jag hann lagom komma hem, så började det spöregna.
 
 
Som tur var hade jag jäst och smör hemma. Så jag satte i gång att göra en bulldeg.
 
Här kommer receptet:
 
  Kalljästa bullar
 
 
50 gram jäst
1/2 l mjölk (kall)
150 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 dl socker
ca 15 dl vetemjöl
 
 
Fyllning: Smör, kanel eller kardemumma
 
Smula jästen, rör ut med lite av mjölken, jag värmde den lite.
Blanda i resten av mjölken, det rumsvarma smöret. Salt, socker och det mesta av mjölet.
Låt gå i maskin i ca 10 min.
 
Täck över bunken med flastfolie och låt stå i kylskåp ett par timmar.
Den kan stå i kylen upp till 10-12 timmar.
 
Baka sedan ut degen som vanliga bullar. Låt jäsa i 30 minuter
8-10 minuter i ca 200 grader.
 
       Lycka till
Och så här blev resultatet. 
Gott till kvällskaffet.
 
 
Trodde att alla Gladiolus jag hade var gula. Men icke, en vacker röd som håller på att slå ut nu.
 
 
Och så en Pelargon, full med vattendroppar efter eftermiddagens regnskurar.
 
 
    Ha en fin kväll.
 
      Bettan

Kommentarer

Postat av: Linn Svensson

Publicerad 2014-08-25 21:06:56

Goda bullar!!

Svar: Ja dom var för goda!
Elisabeth Rosén

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
                                                   

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela