bettan.blogg.se

Jag heter Elisabeth och gillar att baka och hålla på i min trädgård. Här kommer ni att få mycket bakbilder, recept och mycket fina bilder på naturen!

Bakslag....

Publicerad 2016-03-13 12:33:00 i Allmänt,

 
... och det känns jobbigt.
Nu gäller det inte bak som i baka.
Utan mitt knä. Har opererat det vänstra. Med bra resultat. Och det känns ju bra.
Men diagnosen jag fått i det högra ser inte så bra ut.
 
 

Så nu har jag fått plocka fram kryckorna igen. 
Det är jobbigt, nu när jag har hittat ett drömjobb. Och helst av allt vill vara där. 
Men nu har jag gnällt klart för den här gången.
 
 


Ett tänkvärt budskap...
 
 
Nu till något roligare.
Receptdags.
 
Jag har ett favoritrecept på goda, lätta kakor.
Minns de sedan jag var liten och då hette de "Britts kaka". Det kan ju bero
på att granntanten delade med sig av det.
Nu heter den både Kärleksmums och Snoddas.
 
Och här kommer receptet:
 
 
Britts kaka
 
2 ägg 
1 kkp socker 
1 dl grädde
3 kkp mjöl
2 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
150 g smör 
 
(kkp = kaffekopp )
 

Gör så här :
 
Smält smöret
Vispa ägg och socker poröst.
Häll grädden i smöret, som fått svalna.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.  
Häll i smöret och grädden.
 
Bred ut på en liten långpanna och grädda i 10-15 minuter i 200 grader.
 
Glasyr: 
 
75 g smält smör 
1-2 msk kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker 
3 msk kakao
3-4 dl florsocker 
 
Jag brukar hälla i lite kokosflingor i glasyren.
 
När kakan svalnat häll över glasyren och strö över kokosflingor.
 
 
 
 
      Lycka till
 
 
 


Avslutar med en bild jag tog förra våren. De första Blåsipporna.
 
   Ha en fortsatt bra söndag 
 
         Bettan
 

Kommentarer

Postat av: Linn

Publicerad 2016-03-13 12:37:28

Ååååh så gott mami!! ❤️❤️

Svar: Mmm nu får du baka till mig 👍🏻
Elisabeth Rosén

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
                                                   

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela